Hiljaiseloa

Viime päivät on ollut todella hiljaista - mikä osaltaan johtuu siitä, että olen lomaillut kunnolla. Pyörittyäni tovin netissä löysin uuden ns. deittisivuston, jota pyöriteltyäni tovin, herätti epäilyjäni. Netistä löytyy aina säännöllisesti sivustoja, joissa yritetään tavalla tai toisella manipuloida käyttäjää uskomaan, että sivustosta löytyy juuri häntä kiinnostavia ihmisiä. Tavoitteena on luonnollisesti saada käyttäjältä vähintään rahaa.

Kun mies löytää sivuston, jossa on todella paljon naisia, mutta mistään puoluettomasta lähteestä ei löydä mitään tietoa sivustosta, kannattaa epäillä tovin. Varsinkin jos sivuston keskustelusysteemejä käyttäessä tulee kaikilta kohteilta vastaus - ja vastaaminen vastaukseen muuttuu nopeasti maksulliseksi. Lisäksi jos sivusto käyttäytyy oudosti, kannattaa sivustoa epäillä.

Nykyään on mahdollista luoda varsin auteettisia vastauksia  miesten lähettämiin viesteihin - vähintään palkkaamalla jonkun tekemään vastauksen. Parhaimmillani netistä on löytynyt palveluita, jossa oli vaivatonta aloittaa keskustelut minkä tahansa profilin kanssa, mutta keskustelijana oli todennäköisesti aina sama ihminen - vain eri profiililla. Eli jos on itse luonut palvelun, niin voi tuoda ihan hyvin tuottoa keskittymällä vastailemaan ihmisten moniin viesteihin - ja jos tuottoa tulee hyvin, niin palkata itselle apulainen siihen - tai kilauttaa kaverille.

En mainitse sivuston nimeä, jolle tällä kertaa tipahdin. Mutta sivuston toimintatavasta voisin epäillä, että kyseessä on enemmän tai vähemmän tyhjiä lupaileva deittisivusto. En sano, ettei sivustolla olisi todellisiakin ihmisiä, mutta kevyen testaamisen jälkeen epäilen sivustolla olevan myös olemattomia käyttäjiä.

Netin syöveissä kannattaa olla tietoinen oheisilmiöistä.

Edellinen ei kuuitenkaan tarkoita, että pitäisi olla liian skeptinen netin tarjoamiin asioihin. Pitää vain olla tarkkaavainen. Hyviä ns. treffipalveluita on monta - pääsääntöisesti kaikki ovat jollain tavalla maksullisia. Joskus mietin oman treffipalvelun perustamista. Palvelun luominen itsessään ei ole kovin vaikeaa. Tarvitaan vain palvelin, tietokanta ja yksinkertainen ohjelma palvelemaan ihmisten hakuja ja kirjaantumisia. Ongelmana on vain tietoyhteyksien ja palvelimien hinta, sillä mikään tässä maailmassa ei lopulta ilmaista.

Oma etsintäni on vain tuonut eteeni tarjouksia, joihin en voi kuin kieltäytyä. Mutta kärsivällisyys joskus palkitaan. Mutta ei aina.

Kommentit

Suositut tekstit