Huijarit


On yllätävää, miten paljon huijareita oikeasti liikkuu nettimaailmassa, ja erityisesti treffisivustoilla. Varsinkin miehet ovat hyvin helppoja saaliita. Ikävää on se, että huijarin oloiseen tyyppiin törmätessään ei voi olla täysin varma, onko uskomattoman tuntuinen tarina totta vai ei. Mutta yleissääntönä voisin sanoa, että jos hyvin nopeasti juttu ohjautuu johonkin asiaan, missä toinen osapuoli toivoisi saavansa rahallista apua - kyseessä on yleensä huijaus.

Miksi kirjoitan tästä aiheesta? Olen törmännyt nettihuijareihin jokusen kerran. Heillä useimmilla on paha vika yrittää luoda todentuntuista tarinaa, joka menee ihan sotkuun heti alussa. Naiset yleensä luottavat siihen, että pelkkä naisena oleminen riittää poistamaan epäilyn miehen mielestä. Ehkä se usein onnistuukin, joten miesten kannattaa käyttää tätä roolia huijatessaan miehiä - olla naisia nimittäin.

Toinen nettihuijauksen merkki on, että jokin asia on hieman liian hyvä ollakseen totta. Ja tärkeätä on huomata, että silloinkin yleensä on tarjolla kaksi mahdollista tarinaa - ja miestä yritetään naruttaa pyyhkimällä ensimmäinen tarina pois toisella paljon kiinnostavammalla tarinalla.

Mutta koska tavalliset ihmisetkin sekoilevat toisinaan, niin näissä tapauksissa kannattaa olla rauhallinen ja katsoa niin pitkälle, että oikeasti tietää mistä on kyse - tai lopettaa koko juttu siihen paikkaan.

Itse suosin mielummin vilkaisua ns. nurkan taakse ennen kuin tuomitsen ketään ihmistä suorilta käsin.

Tunnustan olevani itse melko houkuttavan oloinen kohde huijareille ehkä treffipalstoilla käyttämäni nikin perusteella. Mutta toisaalta haluan olla avoin itsestäni, joten hyväksyn keskustelut rahaa hakevien tyyppien kanssa vastapainona sille, että avoimella linjalla varoittaa niitä nuoria naisia, jotka eivät halua olla tekemisissä vanhemman varatun miehen kanssa.  Loukkaaminen ja satuttaminen eivät kuulu osana minun maailmaani.

Kommentit

Suositut tekstit